Скъпи майки, правилното развитие на вашите бебчета е от първостепенно значение както за вас, така и за нас!

Поради тази причина, в портфолиото ни вече може да откриете и изследването Микробиомен паспорт, анализиращо състоянието на чревната флора и предоставящо изчерпателна информация за нейното състояние. 

Защо е препоръчително това изследване и какви ползи носи?

Бременността е период, белязан от резки промени в женското тяло. Някои от тях – имунологичните, са необходими за “настаняването” на бебчето в утробата, докато други – метаболитни и хормонални, играят ключова роля за неговото правилно развитие. Ендокринологичните, метаболитните и имунологичните промени, настъпващи по време на бременност, влияят и върху чревната флора. Някои промени в чревната микробиота са полезни за здравето на майката и детето, докато други могат да окажат неблагоприятни последици върху когнитивното развитие на плода и формирането на Централната нервна система. Проучвания сочат, че част от тези неприятни последици могат да останат завинаги у детето и да се проявят под формата на неврологични разстройства и мозъчни смущения – неспособност за ориентиране, езикови и моторни затруднения, нарушения в паметта и концентрацията, неадекватно социално поведение и др.

Дисбиозата на червата при бременната жена може да се окаже причина за прекомерно покачване на теглото, като едновременно се явява рисков фактор за развитието на гестационен диабет. Освен това, в случай на нарушена чревна флора при майката, бебето може да наследи бактериални видове, свързани с патологии и с хронични заболявания като диабет и алергии.

Множество изследвания установяват, че бебчетата, чиито майки страдат от стомашен дискомфорт и раздразнителни заболявания на червата, са изложени на по-голям риск от развитие на респираторни инфекции, астма, хранителни разстройства и затлъстяване.

Проучване от 2017 г. установява също, че колонизацията на Helicobacter pylori (грам-негативна бактерия) в лигавицата на стомаха при бременните жени може да доведе до вътрематочно ограничаване на растежа на плода (IUGR), което крие немалко рискове за бебчето. 

Какво е решението?

Хранителният статус на една бременна жена, околната среда, начинът й на живот и физическата й активност оказват пряко въздействие върху нейния микробиом, а оттам и върху развитието на бебчето. Ако искате да имате здраво и жизнено бебче, не трябва да пренебрегвате здравето на червата си!

Микробиомен паспорт е анализ на видовете и количеството на микроорганизмите в червата и включва определянето на над 1500 вида бактерии. Установено е, че на всяка човешка клетка се падат по десет микробни клетки, а гените, които носят тези микроорганизми, превишават човешките гени над 100 пъти.

Резултатите от  Микробиомен паспорт обрисуват цялостната картина на състоянието на вашата микробиота и дават ценна информация за добрите и лошите бактерии, които я съставляват. 

Чревният микробиом е своеобразен микрокосмос и е индивидуален при всеки човек, но от микробиома на майката зависи здравето на бъдещето й дете! Погрижете се за своя микробиом, за да осигурите най-добрата грижа за своето бебче!

При покупка на избран пакет Пренатест в комбинация с Микробиомен паспорт получавате 10% отстъпка от крайната цена

*Намалението не се комбинира с други промоционални активности и се отнася до всички пакети на Пренатест – Смарт, Стандарт, Стандарт Плюс, Премиум или Премиум Плюс, както и при комбинация с широкоспектърния тест Джийн Сейф!

Подробна информация за Микробиомен паспорт ще откриете ТУК