Тест за бащинство при родено дете

Пациентите имат възможността да направят и стандартен ДНК тест за бащинство на вече родено дете. (Пренатален тест за бащинство можете да откриете тук)Тестът е подходящ за приложение, когато е необходим бърз и точен резултат, който няма да бъде използван за съдебни цели.

За направата на теста трябва да бъдат взети проби от детето, майката и бащата.

Възможно е да бъдат тествани повече от един потенциални бащи.Технологията на изследването е приложима и в случаите, когато предполагаемите бащи са родствено свързани, но тогава е необходимо лабораторията да бъде уведомена предварително.

Време за получаване на резултат: 5 работни дни.

Проби за извършване на изследването: За целите на изследването са необходими проби от вътрешната част на бузата. 4 проби от устната кухина на предполагаемия баща, 4 проби от устната кухина на майката и 4 проби от устната кухина на детето. Процесът на пробовземане е бърз, безопасен и безболезнен. ДНК материалът, изолиран от този тип проби е устойчив за по-дълго време, в сравнение с този от кръвна проба.

ВАЖНО! Пробовземането за тест за бащинство се организира само в оторизирани офиси на НМДженомикс в гр. София, Пловдив и Варна!

Цена: 630 лева (при тестване само на един предполагаем баща)

Анализът за определяне на бащинство се извършва в DNA Diagnostic Center, Фейрфийлд, Охайо, САЩ. Лабораторията е лидер в областта на генетични изследвания за определяне на родственост и в сферата на криминологията. DNA Diagnostic Center е институцията с най-много сертификации за извършване на ДНК анализи в света.

Анонимни тестове – за/против

Нашата препоръка е да не правите теста анонимно. Изключително важно е да знаете, че резултатът от такъв тест не може да Ви послужи за съдебни цели.

Заявка за извършване на изследването може да направите тук или като ни се обадите на тел. 02 865 01 06