ЧОВЕШКИТЕ ИСТОРИИ НА ПРЕНАТЕСТ

alt text

Бременността е най-женското време за една жена. Освен това, че бременната жена сияе и блести по специален начин, това е моментът, който я променя и я прави по-зряла и по-отговорна. Бихте ли описали какво е за Вас майчинството и как то промениживота Ви?

Според мен животът на една жена може да бъде разделен на две основни части, преди да стане майка и след това. Майчинството преобръща целия свят не само на жената, но и на цялото семейство, в което се появява нов член! Отговорностите и приоритетите се променят, изведнъж всичко започва да се върти около едно малко безпомощно създание, което трябва да бъде отгледано ивъзпитано като отговорен и разсъдлив човек.

Винаги съм била организиран и подреден човек, но след двете деца в ежедневието ми присъства един приятен хаос, за който полагам огромни усилия, за да не излезе извън границите на нормалното. Появиха се много нови задължения и съзнанието ми, времето и усилията ми са насочени изцяло към отглеждането и възпитанието на Филип и София.

Благодаря за всичко, което направихте за мен и за моето семейство, и за това, че ме накарахте да се чувствам спокойна през бременността си и да се наслаждавам на нея.

Николет Иванова, 27 г.
гр. Русе
Направих си Пренатест точно в 9-тата седмица. Беше много по-скъп от обикновено изследване, но с мъжа ми бяхме сигурни, че разходът си заслужава. Не знам дали без резултата от теста щяхме да се чувстваме така спокойни в следващите месеци.
Ана Миклова
Асеновград

От позицията на майка на две прекрасни дечица, преживяла два пъти емоциите на бременността, какъв съвет бихте дала на бременна жена, който Ви се иска някой да Ви беше дал по време на Вашата бременност.

Искам да Ви благодаря от сърце за прекрасното отношение, точността и разбира се, безкрайно съм щастлива за резултата!
Бяхте много любезни и търпеливи да ми обясните целия процес и да ме информирате в момента на излизане на резултата.Едва ли съм първата, която би споделила през какво минава една бъдеща майка, докато чака този резултат.
Но бих искала и други жени в моето положение да знаят за възможността, която предлагате и за това решение, което би спестило много тревоги, дълго очакване и ненужни страхове.
Не мога да Ви опиша какво е усещането – очакване сякаш на присъда…да разбереш дали детенцето ти е здраво.
Колко воля на духа се изисква да не мислиш за най-лошото, да не притесняваш и малкото мъниче, което расте в теб.
За тези няколко дни на очакване, това беше една натрапчива мисъл, която ме преследваше каквото и да правех. Сутрин с отварянето на очи, това беше първото, за което мислех – дали всичко е наред? Още малко…
Резултатът от втория скрининг при мен беше висок риск за болестта на Даун, с вероятност 1 към 50. Това беше и причината за назначаване на допълнителни изследвания.
Радвам се, че избрах този вариант, тъй като не исках да причиня и най-малък риск за бебето, което можеше и е напълно здраво. Не бих си простила впоследствие, ако нещо се случи, в резултат на предприети манипулации.
Видях как изглежда бланката за резултати без рискове за бебето на Вашия сайт и повярвайте ми, сънувах я. Колко пъти за тази седмица сънувах, че получавам резултата…беше болезнено очакване, но все пак кратко и най-важното безрисково и за двамата.
Затова Ви благодаря и при следваща бременност ще направя всичко възможно да премина теста на по-ранен етап, още 12-13 седмица, за да си осигуря една спокойна и щастлива бременност в следващите месеци.
Препоръчвам го от сърце на всички бъдещи майки и искам да им кажа, че всички тези аномалии са рядкост, да вярват и да очакват своите здрави бебета!

С пожелание за прекрасен ден и още много резултати като моя!

Сърдечни поздрави!

Светлина Николова
Направих теста в 12 гест. сед. Главното предимство е че тестът е надежден и неинвазивен, докато амниоцентезата е надеждна, но инвазивна. Резултатът е готов бързо, а когато е добър всички родители биха били много по-спокойни още в самото начало на бременността и биха избегнали „стреса“ от амниоцентезата. При мен не беше препоръчително точно в този момент да се прави амниоцентеза. Да, генетичните изследвания са скъпи, но след като те са сериозна част от диагностиката на нашето бъдеще, се надявам да се да поевтинеят, за да може повече хора да се възползват навреме.
Цветелина Цонвена, 42 г.
многоплодна бременност, гр. София