Не можех да повярвам! Стоях, гледах теста и си мислех „Истина ли е или сънувам?“

-Галя Арнаудова,
Елхово

Представяме ви семейството на Галя и Емил Арнаудови от град Елхово. В навечерието на новата 2021 година те посрещат на бял свят своето второ чудо – момченцето си Славин. Преди да се появи той обаче двойката преминава през 7-годишни адски мъки, за да сбъдне мечтата си за второ дете. Колко е важно да бъдеш подкрепян в този труден период и каква е цената на истинското Щастие, разказва гордата майка:

Каква емоция изпита, когато разбра, че си бременна? Какви бяха първите мисли, които ти дойдоха на ум?

Не можех да повярвам! Стоях, гледах теста и си мислех „Истина ли е или сънувам?“ Това бе втора бременност за мен, но много желана и изстрадана – повече от 6 години с мъжа ми правихме опити за второ дете и нито един не беше успешен. Съпругът ми е с 11 години по-голям от мен и всички лекари бяха категорични, че шансът да зачена по естествен път са едно на милион. Представяте ли си? Обиколихме сума ти частни болници и всички казваха едно и също: „Няма да стане!“ Бяхме смазани! Много малко хора ни подрепяха – дори родителите на мъжа ни ни съветваха да се откажем и да не губим сили и средства в нещо „на вятъра“. Твърдяха, че щом не се случва, значи прирордата си е казала тежката дума и не трябва да ставам майка отново. Покъртителна история! Напук на всичко и всички обаче ние не се отказахме!

И чудото се случи, третият инвитро опит (и първи в турска болница) се оказа успешен. Когато видях двете чертички, просто седях и си мислех: Дали не е грешка? След това се разплаках като малко дете – плаках поне 15 минути с цяло гърло.

Защо реши да направиш Пренатест – имаше ли конкретни медицински показания?

Бях правила Пренатест още при първата си бременност и тогава станах очарована от отношението и от професионализма. Знам, че годините на майката и бащата влияят върху развитието на бебето и исках да бъда сигурна на 100%, че бебчето ни ще е здраво. Тъй като живеем в провинцията, от екипа на Пренатест ми уредиха вземане на кръвната проба в Ямбол, а самата манипулация стана за минута. Резултати бяха качени в онлайн системата на 6-тия ден. Казвам го с ръка на сърцето – всеки даден лев за това изследване и за сбъдване на мечтата ми – да имам здраво момченце, си струва. Спокойствието е ключово, ако искаш лека и приятна бременност, а с Пренатест го получихме по възможно най-удобния начин. След като видях резултата, някакъв мрак се освободи от душата и вече знаех, че нищо не може да се изпречи на пътя ми.

Защо избра да се довериш именно на Пренатест – първият и най-точният неинвазивен пренатален тест в Европа и България?

Защото обичам качеството. И не правя комромиси, когато става въпрос за здраве и сигурност. Пренатест е първият такъв пренатален тест и с него се поставя началото на този вид диагностика. Не е фейк, не копира технологията, не е измислен от някаква нечувана компания, напротив, създаден е от най-реномираната в сферата компания и отговаря на всички изисквания. Какво да искам още? При първата бременност заложихме на Пренатест, при втората изобщо не съм се замисляла за друг тест. Момичето от централния офис ми обясни всичко с подробности; помогна ми да избера подходящ пакет и някак си ми вдъхна кураж, че всичко ще бъде наред. Всяка жена има нужда да чуе мили думи и да бъде предразположена в този момент.

Как се почувства, когато разбра, че бебчето, което очаквате заедно със съпруга ти, не са носители на генетичен дефект?

Фантастично, дори повече от това! Бях не на седмото, а на 77-мото небе от щастие. Обадих се на мъжа си, след това на майка си, а вечерта си вдигнахме мини купон, за да отпразнуваме прекрасната новина.

Как премина бременността ти след новините от Пренатест?

Безпроблемно! Страховете, които таях в сърцето си, и постоянното напрежение, което ми тежеше като камък на шията, изчезнаха за секунди. След резултата станах тотално различен човек и вече нищо не можеше да ме сломи или уплаши. Станах една безстрашна мама, готова да смачка всяко препятствие по пътя си! 😊 Ето това прави Пренатест – вдъхна си сили и кураж.

Как се промени животът на теб и половинката ти след раждането?

Животът ни днес много прилича на екшън филм, с тази разлика, че не хвърчат шамари и бомби, а просто ежедневието ни е пълно с „бойни“ задължения. Започваме деня в 05:30 всяка сутрин и го завършваме в 23:00 в най-добрия случай, като не мога да подвия крак и за 60 секунди. Голямото ни момче – Калина, тази година е четвърти клас, а малкият Славин след месец ще навърши годинка. Вкъщи все едно е паднала атомна бомба, но в добрия смисъл на думата. Ако ни дойдете на гости, със сигурност ще бъдете улучени от нещо – я тетрадка, я ябълково пюре, я някой учебник, я някоя залъгалка. Като цирк сме 😊

Какво би посъветвала бъдещите майки, които в този момент са обезпокоени дали всичко с детенцето им е наред и се чудят какво изследване да направят?

Няма какво да се чудят – нека направят Пренатест, ако искат да имат хубава, уютна, спокойна бременност. Цялата процедура трае не повече от 7-8 минути. Ако сте от малък град като нас – Елхово, просто ще трябва да отидете до малко по-голям град, където има лицензирана лаборатория. Там ще ви вземат пробата. До 7 работни дни ще имате резултат и ще може да се насладите на максимум на този удивителен период – бременността. Човек не трябва да се замисля дали да направи нещо, когато то касае спокойствието му и бъдещето на децата му!