За LifeCodexx

Базирана в Констанц (Германия), компания LifeCodexx AG е пионер в сферата на неинвазивните пренатални тестове, разработвайки през 2012 г. Пренатест – първият неинвазивен пренатален тест (НИПТ) в Европа, за определяне на най-честите хромозомни болести при плода. 

През април 2010 г. на немската лаборатория LifeCodexx AG се възлага задачата да осъществи активна научно-изследователска работа в областта на клиничното валидиране на молекулярни генетични тестове, въз основа на ново поколение техники за секвениране. В момента лабораторията разработва основно тестове за пренатален скрининг на плода при бременната жена. Основната цел на лаборатория LifeCodexx AG е успешно да се развива като иновативна био-технологична компания в Европа с мощен молекулярен диагностичен център. Резултатите от работата дават възможност да се предложи ефективно лечение на редица заболявания.

Септември 2011 г. е ключов за развитието на лабораторията LifeCodexx AG – тогава е подписан 5-годишен лицензионен договор с американската Sequenom – компанията съдържател на патента върху технологията за анализ на фетално ДНК, при откриване на вътреутробни генетични аномалии. Този договор дава права на LifeCodexx AG да разработва и предлага на европейския пазар иновационните лабораторни пренатални тестове.

Двете компании се договарят да си сътрудничат в разработката на молекулярен генетичен тест за откриване на Тризомия 21 (Синдром на Даун), както и на други генетични аномалии – като начало с пациенти от Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн, а на по-късен етап и от други европейски страни. 

Пренатест е първият молекулярен генетичен неинвазивен тест на европейския и български пазар, като вече е с покритие в над 40 страни в световен мащаб и над 100 000 успешно обработени проби.

Контакт
Line-Eid-Strasse 3
78467 Konstanz, Germany
+49 7531 97 69 46
info@lifecodexx.com
prenatest.bg

Сертификати

документ – EN ISO 13485:2012

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Изтегли [361.22 KB]

документ – ЕC Certificate

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Изтегли [417.64 KB]

документи –  ЕC Declaration of Conformity

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Изтегли [564.44 KB]