Slide
Пренататко
baners_Prenatest - Mobile

Тъй като имахме късмета бременността на жена ми да премине и с двете деца без никакви усложнения, втората част от бременността беше един от най-хубавите периоди в живота ни, изпълнен с очакване и надежда за най-прекрасното събитие.

Днес ви срещаме с един вече познат ПренаТатко, при когото щастието влезе в къщата за втори път миналата година. Познавате Валентин Николов от рубриката “Човешки истории”, който преди години, заедно със съпругата си Кристина, сподели своите впечатления след появата на първата им дъщеря. Ето какво разказа той за емоциите и преживяванията около ражданията на двете му дъщерички и как изглежда днес ежедневието му на баща.

„Имахме късмета бременността на жена ми да премине и с двете деца без никакви усложнения“

Каква беше твоята реакция, когато разбра, че ще ставаш татко за първи път? А втория – имаше ли разлика в първоначалната емоция?

За първи път разбрах, че ще ставам татко преди 8 години, когато се роди първата ни дъщеря. Вече подозирах, че я чакаме – гледах как жена ми се променя, започва да сияе. Когато направихме теста, почувствах, че в живота ми настъпва една голяма промяна, след която нищо няма да е както преди. При втората бременност имах ясна представа какво ме очаква и бях още по-щастлив. Много се зарадвах като разбрах, че и второто ни дете ще бъде момиче.

Как преминаха за теб деветте месеца на очакване. Какви бяха емоциите и тревогите ти по това време?

Очакването премина спокойно и неусетно. Стараех се преди всичко да обгръщам жена си с позитивна енергия, да й спестявам тревогите и злободневието и да мисля в синхрон с нея за бъдещето пред нас. Често се разхождахме из гората, за да черпим от свежестта и спокойствието на природата и да наваксаме с движението.

Как със съпругата ти решихте да направите Пренатест и имаше ли конкретна медицинска причина за това?

Нямаше конкретна медицинска причина, но и двамата се интересуваме от съвременните тенденции в генетиката. Съвсем естествено научихме за неинвазивните тестове скоро след навлизането им в България, а Prenatest беше една от първите опции тогава.

Как се почувствахте след като получихте резултатите от Пренатест и какви бяха те?

Почувствахме се уверени, че всичко върви по план и радостни от това, че очакваме момиченце.

Защо избрахте именно Пренатест – първият неинвазивен пренатален тест в Европа и България?

Избрахме Prenatest, тъй като в световен мащаб имаше солидни данни за представянето на теста, което ни вдъхна увереност, че вземаме правилното решение. Професионализмът на екипа на Prenatest ни стимулира да го изберем и при втората бременност.

Как продължи очакването на бебето след като направихте Пренатест и как се подготвяхте за голямото събитие?

Беше едно постоянно дърпане на въжето какво да подготвим от рано и какво да оставим за накрая. Тъй като имахме късмета бременността на жена ми да премине и с двете деца без никакви усложнения, втората част от бременността беше един от най-хубавите периоди в живота ни, изпълнен с очакване и надежда за най-прекрасното събитие.

С какво се промени животът на семейството с появата на двете ви прекрасни дъщери?

При първото дете се промениха две неща – от една страна ежедневието и навиците ни и от друга – възприятието ни за смисъла на живота, който се центрира тотално и безвъзвратно. При раждането на второто дете ми иде да кажа, че щастието ни се умножи по 2, но всъщност е много повече.

Как изглежда днес ежедневието ти на баща?

Подкрепям всячески и се гордея с един прекрасен и емоционално интелигентен второкласник. Ежедневието ми е озарено от един лъчезарен и красив бебок. Щастлив съм, че споделям тези радости с човека, с когото искам да прекарам живота си.

Валентин Николов