Slide
Пренататко
baners_Prenatest - Mobile

Винаги съм си се представял като баща на момиченце…

Това признава водещият на предаването „Туризъм.БГ“ по БНТ Мирослав Димитров, който вече е горд татко на млада госпожица. През 2019 г. Миро и половинката му певицата Йоанна Драгнева сбъдват мечтата си и стават родители на момиченце. Днес Миро си спомня с усмивка и вълнение първите трепети от появата на третия член на фамилията, който по думите му ги прави „истинско семейство“. Той споделя емоциите от деня, когато разбира, че му предстои да стане баща, как Пренатест помага на него и любимата му да останат спокойни и щастливи по време на цялата бременност и как изглежда животът им малко повече от година след появата на бебето.

Аз винаги съм си се представял като татко на момиченце…

Миро, каква беше първата ти реакция, когато разбра, че ще ставаш баща?

Много се развълнувах, разбира се. Бях във Варна на снимки с предаването „Туризъм.БГ“, което водя по националната телевизия БНТ и си спомням много ясно онази сутрин. Йоанна ме събуди рано-рано със снимка на теста за бременност. Разтреперих се от вълнение и щастие.

Как преминаха за теб деветте месеца на очакване. Какви бяха емоциите и тревогите ти по това време?

Всичко беше наред, самото очакване е толкова вълнуващо, че едва ли може да се опише с думи. Единствено се тревожех дали ще успея да присъствам на раждането, тъй като много пътуваме с предаването. Даже когато Йоанна влезе в последния месец от бременността, с колегите се бяхме разбрали, че няма да снимаме, за да бъда до нея. Очакванията ни бяха, че дъщеря ни ще се роди много по-рано. Но така се получи, че тъкмо заминахме да снимаме новия тв сезон (отново във Варна) и тя роди на следащия ден.

Как със съпругата ти решихте да направите Пренатест и имаше ли конкретна медицинска причина за това?

Нямаше конкретна медицинска причина, но Йоанна искаше да бъде спокойна, че всичко е наред.

Как се почувствахте след като получихте резултатите и какви бяха те?

Лично аз очаквах добрите резултати, но разбрахме и пола. Вече бяхме 100% сигурни, че ще е момиче. Аз винаги съм си се представял като татко на момиченце.

Защо избрахте именно Пренатест – първият неинвазивен пренатален тест в Европа и България?

Бяхме направили сериозно проучване и се спряхме на Пренатест по няколко причини. Първо – целиятпроцес по провеждането на изследването ни се видя сериозен и надежден, второ – тестът се прави в ранен етап и няма никакви рискове за бебето и майката. Също така се оказа, че Йоанна и майка ѝпознават лично един от лекарите, въвели Пренатест в България, и му имат пълно доверие, което е изключително важно.

 

Как продължи очакването на бебето след като направихте Пренатест и как се подготвяхте за голямото събитие?

За мен беше важно Йоанна да е спокойна, защото всяко нейно притеснение се отразява на бебето. Разхождахме се сред природата, даже успяхме да отидем и на море и чакахме с нетърпение да дойде този момент, в който ще видим и ще прегърнем нашето момиченце. Много я чакахме, наистина.

С какво се промени животът на семейството ви с появата на третия член?

Станахме истинско семейство.

Как изглежда днес ежедневието ти на баща на млада госпожица?

Точно такова, каквото съм си го представял!

Мирослав Димитров