Миро, каква беше първата ти реакция, когато разбра, че ще ставаш баща?

Много се развълнувах, разбира се. Бях във Варна на снимки с предаването „Туризъм.БГ“, което водя по националната телевизия БНТ и си спомням много ясно онази сутрин. Йоанна ме събуди рано-рано със снимка на теста за бременност. Разтреперих се от вълнение и щастие.

Как преминаха за теб деветте месеца на очакване. Какви бяха емоциите и тревогите ти по това време?

Всичко беше наред, самото очакване е толкова вълнуващо, че едва ли може да се опише с думи. Единствено се тревожех дали ще успея да присъствам на раждането, тъй като много пътуваме с предаването. Даже когато Йоанна влезе в последния месец от бременността, с колегите се бяхме разбрали, че няма да снимаме, за да бъда до нея. Очакванията ни бяха, че дъщеря ни ще се роди много по-рано. Но така се получи, че тъкмо заминахме да снимаме новия тв сезон (отново във Варна) и тя роди на следащия ден.

Как със съпругата ти решихте да направите Пренатест и имаше ли конкретна медицинска причина за това?

Нямаше конкретна медицинска причина, но Йоанна искаше да бъде спокойна, че всичко е наред.

Как се почувствахте след като получихте резултатите и какви бяха те?

Лично аз очаквах добрите резултати, но разбрахме и пола. Вече бяхме 100% сигурни, че ще е момиче. Аз винаги съм си се представял като татко на момиченце.

Защо избрахте именно Пренатест – първият неинвазивен пренатален тест в Европа и България?

Бяхме направили сериозно проучване и се спряхме на Пренатест по няколко причини. Първо – целиятпроцес по провеждането на изследването ни се видя сериозен и надежден, второ – тестът се прави в ранен етап и няма никакви рискове за бебето и майката. Също така се оказа, че Йоанна и майка ѝпознават лично един от лекарите, въвели Пренатест в България, и му имат пълно доверие, което е изключително важно.

 

Как продължи очакването на бебето след като направихте Пренатест и как се подготвяхте за голямото събитие?

За мен беше важно Йоанна да е спокойна, защото всяко нейно притеснение се отразява на бебето. Разхождахме се сред природата, даже успяхме да отидем и на море и чакахме с нетърпение да дойде този момент, в който ще видим и ще прегърнем нашето момиченце. Много я чакахме, наистина.

С какво се промени животът на семейството ви с появата на третия член?

Станахме истинско семейство.

Как изглежда днес ежедневието ти на баща на млада госпожица?

Точно такова, каквото съм си го представял!