Каква беше твоята реакция, когато разбра, че ще ставаш татко за първи път? А втория – имаше ли разлика в първоначалната емоция?

За първи път разбрах, че ще ставам татко преди 8 години, когато се роди първата ни дъщеря. Вече подозирах, че я чакаме – гледах как жена ми се променя, започва да сияе. Когато направихме теста, почувствах, че в живота ми настъпва една голяма промяна, след която нищо няма да е както преди. При втората бременност имах ясна представа какво ме очаква и бях още по-щастлив. Много се зарадвах като разбрах, че и второто ни дете ще бъде момиче.

Как преминаха за теб деветте месеца на очакване. Какви бяха емоциите и тревогите ти по това време?

Очакването премина спокойно и неусетно. Стараех се преди всичко да обгръщам жена си с позитивна енергия, да й спестявам тревогите и злободневието и да мисля в синхрон с нея за бъдещето пред нас. Често се разхождахме из гората, за да черпим от свежестта и спокойствието на природата и да наваксаме с движението.

Как със съпругата ти решихте да направите Пренатест и имаше ли конкретна медицинска причина за това?

Нямаше конкретна медицинска причина, но и двамата се интересуваме от съвременните тенденции в генетиката. Съвсем естествено научихме за неинвазивните тестове скоро след навлизането им в България, а Prenatest беше една от първите опции тогава.

Как се почувствахте след като получихте резултатите от Пренатест и какви бяха те?

Почувствахме се уверени, че всичко върви по план и радостни от това, че очакваме момиченце.

Защо избрахте именно Пренатест – първият неинвазивен пренатален тест в Европа и България?

Избрахме Prenatest, тъй като в световен мащаб имаше солидни данни за представянето на теста, което ни вдъхна увереност, че вземаме правилното решение. Професионализмът на екипа на Prenatest ни стимулира да го изберем и при втората бременност.

Как продължи очакването на бебето след като направихте Пренатест и как се подготвяхте за голямото събитие?

Беше едно постоянно дърпане на въжето какво да подготвим от рано и какво да оставим за накрая. Тъй като имахме късмета бременността на жена ми да премине и с двете деца без никакви усложнения, втората част от бременността беше един от най-хубавите периоди в живота ни, изпълнен с очакване и надежда за най-прекрасното събитие.

С какво се промени животът на семейството с появата на двете ви прекрасни дъщери?

При първото дете се промениха две неща – от една страна ежедневието и навиците ни и от друга – възприятието ни за смисъла на живота, който се центрира тотално и безвъзвратно. При раждането на второто дете ми иде да кажа, че щастието ни се умножи по 2, но всъщност е много повече.

Как изглежда днес ежедневието ти на баща?

Подкрепям всячески и се гордея с един прекрасен и емоционално интелигентен второкласник. Ежедневието ми е озарено от един лъчезарен и красив бебок. Щастлив съм, че споделям тези радости с човека, с когото искам да прекарам живота си.