Лято, плаж, море… хубави емоции, които множество жени се възспират да изпитат, понеже се притесняват от някои недостатъци по тялото си по време или след раждането.

Един от най-честите кожни проблеми, които се предизвикват по време на бременността са именно стиите.

Стриите са често срещани и по време на бремеността се причиняват основно от разтягане и изтъняване на средния слой на кожата (дермата), което се случва поради естествения процес на нарастване на корема по време на бременността. Те често се появяват като тънки, ивици, които могат да бъдат червени, лилави или розови, когато се образуват за първи път, и могат да избледнеят с течение на времето до по-светъл, сребрист цвят.

Трябва да споменем, че някои хора са генетично предразположени към развитие на стрии, което означава, че ако техните родители или близки роднини са ги имали, е по-вероятно те също да ги получат.

Стриите могат да се появят на различни части на тялото, но те обикновено се срещат в области, където кожата е по-податлива на разтягане. Тези области включват корем, гърди, хълбоци и бедра, задни части и горна част на ръцете.

Въпреки че е трудно напълно да се предотвратят стрии, има стъпки, които можете да предприемете, за да минимизирате тяхната поява и/или развитие:

  • Овлажняване: Редовното овлажняване на кожата с кремове или масла може да помогне за подобряване на еластичността на кожата.
  • Останете хидратирани: Пиенето на много вода може да насърчи хидратацията на кожата и цялостното и здраве.
  • Балансирана диета: Спазването на здравословен режим, богат на витамини и хранителни вещества, които поддържат здравето на кожата, може да бъде полезно.

Важно е да се отбележи, че докато някои лечения, като лазерна терапия и кремове с рецепта, могат да помогнат за подобряване на външния вид на стриите, пълното премахване често е предизвикателство. Ако стриите причиняват безпокойство или дискомфорт, консултацията с дерматолог може да даде персонализирани препоръки въз основа на вашата ситуация.

Нашият екип Ви напомня, че все още можете да се възползвате от преференциални цени при онлайн консултация с немски специалисти във водещата компания в дерматологичните науки – Derma2Go, ТУК.

Процесът е изключително лесен, като трябва да следвате стъпките, които са разделени в три части:
1) Въведете възможно най-много детайли за проблема и оплакванията, като също така трябва да прикачите снимка на кожния участък, където се намира проблема.
2) Въведете Вашите лични данни. В тази стъпка следва да се съгласите с условията обяснени по-долу, като отбележите трите показани полета.
3) В последната стъпка трябва да пристъпите към плащане. Опциите са две – заплащане с карта или чрез PayPal.

Нашият екип остава на разположение, ако имате въпроси относно процеса.