Скъпи приятели, 

С радост искаме да ви съобщим, че компанията НМ Дженомикс, която преди повече от 7 години въведе първия НИПТ в страната ни – Пренатест, бе отличена с 3-то място в категорията „Иновативна компания на годината“ по време на годишните награди на b2b медия. Церемонията се състоя на 14-ти юли, а престижното отличие е поредно признание за компанията, която непрекъснато се стреми да осигурява достъп на българските пациенти и лекари до най-иновативните генетични и молекулярни тестове. 

Въпреки предизвикателствата на COVID-19 през последната година, НМ Дженомикс не само успя да гарантира непрекъснат достъп на своите клиенти до всички изследвания при най-стриктни мерки за безопасност, но успя и да обогати портфолиото си с редица нови и модерни генетични тестове.

НМ Дженомикс е медицинска компания с опит в областта на персонализираната медицина и иновациите. Тя е създадена с основната цел да предостави достъп на българските пациенти до иновативни диагностични и терапевтични решения . НМ Дженомикс и услугите ѝ са насочени към информираните български потребители, които осъзнават нуждата от персонализирана грижа за здравето. 

Те са тези, които стимулират иновативността и постоянния стремеж на компанията да подобрява здравеопазването и персонализираната медицина. Услугите на компанията са предназначени за всички, които желаят да прецизират своята терапия или да съобразят начина си на живот със своята уникална генетична информация. Мисията ѝ е да популяризира и затвърди персонализираната медицина в България, която дава възможност на хората да опознаят себе си в дълбочина“, обяви Донка Захариева, която получи наградата от името на компанията. 

НМ Дженомикс започва своята успешна бизнес история, въвеждайки първия неинвазивен пренатален тест в България, който за максимално кратко време успя да се утвърди като тест №1 сред неинвазивните пренатални тестове (НИПТ). Тестът открива Синдром на Даун и други генетични заболявания при плода с почти 100% точност само и единствено чрез кръвна проба от майката. Това е първият пренатален тест, който може да бъде извършен още от най-ранна бременност – от 9-а гестационна седмица. Той играе  ключова роля в пренаталната диагностика, осигурявайки на бременните жени спокойна и информирана бременност чрез надеждни резултати и без абсолютно никакви рискове за плода.

Седмото издание на наградите от b2b Media Awards и тази година отличи най-изявените предприемачи, най-устойчивите програми за employer branding, както и социално – отговорни кампании в отговор на кризата с COVID-19. НМ Дженомикс благодари за доверието на всички свои клиенти и партньори и обещава да продължава да работи неуморно и целенасочено в името на най-важното нещо – нашето здраве!