Уважаеми пациенти на НМ Дженомикс,

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната, бихме искали да Ви уведомим, че с  цел максимална грижа за Вашето здраве, вземането на проби за предлаганите от нас изследвания ще се провежда при следната организация:

  • При поръчка на тестове, за които е необходима натривка от букална лигавица, (която може да бъде взета и в домашни условия), при желание от страна на пациента, можем да изпратим сет за самостоятелно вземане на проба до посочен от вас адрес с необходимите указания по процеса на пробовземане и окомплектован на пробата. Както винаги, разходите по транспортиране на пробата са за сметка на НМ Дженомикс.
  • При поръчка на тестове, за които е необходима кръвна проба, създадохме организация за обслужване на пациентите при минимални контакти с трети лица и завишени мерки за хигиена, съгласно разпоредбите на здравните власти.
  • Всички партньорски лаборатории извън страната продължават да приемат и изследват проби от пациенти, както и преди извънредните мерки за сигурност. Транспортирането им до съответните страни се извършва по график, чрез въздушен транспорт.
  • При поръчка на тестове, за които е необходима кръвна проба, създадохме организация за обслужване на пациентите при минимални контакти с трети лица и завишени мерки за хигиена, съгласно разпоредбите на здравните власти. Тъй като няма изискване кръвните проби за Пренатест да се вземат без да са приемани храна и течности, препоръчваме да избягвате традиционно натоварените сутрешни часове в здравните заведения, където се извършва пробовземането. За предпочитане е да планирате вземането на вашата проба в обедните или следобедни часове, когато човекопотокът е значително по-ограничен.

С цел максимално ограничаване на контактите, апелираме всички бременни дами да използват активно онлайн платформата ни, където можете да се запознаете с всички стъпки по провеждане на изследването, както и необходимата документация, ако желаете да заплатите чрез системата E-pay, моля отбележете го като коментар към вашата поръчка и наш представител ще се свърже с вас. Можете да заявите Вашето изследване ТУК.

За пациентите на района София, препоръчване пробовземането за Пренатест да се извършва в ДКЦ Асцендент на ул. Бачо Киро 47, където ще подсигурим максимално ограничен контакт с трети лица.

За територията на страната ще продължим да организираме услугата Пренатест както и до момента. Комплектите необходими за вземане на проба могат да бъдат изпратени директно до посочен адрес от пациента или както и до момента в нашите партньорски лаборатории. За градовете Пловдив и Варна на разположение остават нашите локални координатори, които ще се погрижат за вашето безопасно обслужване.

Актуалната информация за обстановка в страната и превенцията на COVID-19 можете да откриете на официалната страница на Министерство на здравеопазването ТУК.

Благодарим на всички наши пациенти и партньори, които подхождат разумно и отговорно към епидемиологичната обстановка в страната,  без да се поддават на излишна паника!