Неинвазивните пренатални тестове (НИПТ)
се налагат все по-уверено като скринингов метод за определяне на най-честите генетични аномалии при плода по време на бременност. Безспорното им предимство пред инвазивните процедури като амниоцентеза и хорионбиопсия, се крие в безопасността на извършването им и високата чувствителност и точност на резултатите, както и възможността в много ранен период от бременността (още от 9та гестационна седмица) бъдещата майка да разбере дали всичко е наред с бебето й.

Въпреки това много от бременните жени все още се питат дали това е правилната и необходима стъпка за тях и не се сигурни как да процедират. Поради тази причина, подготвихме материал, в който споделяме опита на наши пациенти, стремейки се да вдъхнем увереност на бъдещите родители и да им помогнем за взимането на информирано решение за здравето на тяхното бебче.

Вижте какво споделят нашите пациенти, доверили се на НИПТ и Пренатест:

Пълното спокойствие идва с Пренатест, пълното щастие – с раждането!“ – казва певицата Йоанна Драгнева.

„Бях впечатлена, че пробата само се взима в България и веднага се изпраща в Германия в сертифицирана лаборатория, където се провеждат анализите на Пренатест. Изследванията се правят от германски специалисти, а както се шегуваме вкъщи „немското качество си е немско качество“. Знаем, че там компромис и грешка няма. Пренатест наистина е иновативен и вече доказал се в Европа и предпочитан от много бъдещи родители.“ – споделя още певицата.

Йоанна Драгнева

 

Бъдещите майки трябва да знаят, че да станеш и бъдеш родител е изключителна отговорност. Пренатест за мен би трябвало да стане задължително изследване заради здравето и на майката, и на плода. Ранното диагностициране на проблем, дава възможност и на лекаря, и на майката да вземат най-доброто решение за всички.“ – споделя певицата Мариана Попова.


Мариана Попова

Валентина Дичкова, за която двете чертички са били така дълго чакани споделя, че за миг не се е поколебала при избора си на Пренатест.

Отзиви за пенатралните тестова Валентина Дичкова

„Четох доста, проверявах и сравнявах, но в крайна сметка момичетата от НМ Дженомикс спечелиха доверието ни от първата среща с тях. Изключително коректни и деликатни, безкрайно отзивчиви и търпеливи, с готовност да отговорят на всички въпроси.

Конкретна медицинска причина да се насоча към теста нямаше, но с оглед напредването на възрастта и собственото ни спокойствие с партньора ми бързо взехме решението да направим изследването. Пренатест никога не е излишен, без значение има ли индикации за генетичен дефект или не.“ – добавя още тя.

Валентина Дичкова


На въпроса
„Защо избра да се довериш именно на Пренатест – първият и най-точният неинвазивен пренатален в Европа и България?“, Галя Арнаудова отговаря:


Галя Арнаудова

„Защото обичам качеството. И не правя комромиси, когато става въпрос за здраве и сигурност. Пренатест е първият такъв пренатален тест и с него се поставя началото на този вид диагностика. Не е фейк, не копира технологията, не е измислен от някаква нечувана компания, напротив, създаден е от най-реномираната в сферата компания и отговаря на всички изисквания. Какво да искам още? При първата бременност заложихме на Пренатест, при втората изобщо не съм се замисляла за друг тест. Момичето от централния офис ми обясни всичко с подробности; помогна ми да избера подходящ пакет и някак си ми вдъхна кураж, че всичко ще бъде наред. Всяка жена има нужда да чуе мили думи и да бъде предразположена в този момент.“

При Антония Тодорова по време на ранната фетална морфология в 12-та седмица от бременността се установява наличието на хромозомна аномалия – обратен кръвоток в дуктус венозус (кръвоносен съд, доставящ богата на кислород кръв от плацентата до черния дроб на детето). Осмислянето на подобен тип новини не е лесно и поражда страх и безпокойство при всеки един родител.

Антония Тодорова

Антония споделя: „От много години познавам Пренатест покрай работата си, така че за мен решението не беше трудно. Добре знам, че в медицината доверието към дадена технология се гради бавно, необходимо е да се натрупват доказателства за качество и те да се потвърждават през годините. В това отношение Пренатест беше правилният избор за нас.“

„Пренатест има най-висок процент на ефективност сред неинвазивните пренатални тестове. Отрицателните резултати са предпоставка за спокойствие и сигурност на бременната жена, особено при възраст над 35 години. Надявам се за в бъдеще Пренатест да измести изцяло инвазивните пренатални тестове.“ – Милена Димова

За мен екипът на Пренатест е екип от професионалисти, с много бърза , ясна и точна комуникация с клиентите си. Силно препоръчвам и Ви благодаря за всичко! – Мария Георгиева

„Услугата е много добра – организацията на изследването беше изключително бърза, извърши се в удобна за мен лаборатория и без никакви допълнителни изисквания. Бих препоръчала Пренатест на приятели! Благодаря!“ – Галина Единакова

Николет Иванова споделя впечатленията си от Пренатест в кратко видео, което може да гледате тук.


Тук ще Ви споделим и някои мнения за Пренатест от специалисти:

„Prenatest наистина спасява животи. Когато имаме резултат с висок риск от скрининга в 12-та седмица имаме два избора: да направим амниоцентеза/хорионбиопсия или неинвазивен пренатален тест. Амниоцентезата, обаче е свързана с 1% увеличен риск от загуба на здраво бебе, а хорионбиопсията дори и повече. С други думи едно на сто здрави бебета с висок риск от скрининга би загивало. Tо би могло да бъде спасено благодарение на Prenatest, който неинвазивно да покаже, че е здраво.“ – д-р Георги Станулов (специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина „ДКЦ Асцендент“, гр. София)

„Доскоро бременните, които имаха висок риск от раждане на дете с хромозомна аномалия бяха поставени пред дилемата, дали да се подложат на инвазивна прена-тална диагностика, приемайки риск от около 0,5 % за аборт свързан с процедурата или да поемат риск да родят дете с хромозомен дефект. От около 5 години към тези възможности в практиката ни се добави и неинвазивното пренатално тестуване, посредством Пренатест, което осигурява 99,8% чувствителност.” – д-р Марина Михова (АГ специалист, МБАЛ „Надежда“ – гр. София)

„Извършването на Пренатест е много добре организирано, което е улеснение както за пациентите, така и за нас –лекарите, които сме ангажирани с насочване, вземане и изпращане на кръвната проба, получаване на резултата от изработващата лаборатория в Германия и предоставяне на заключението върху резултата. Това, че се изисква върху резултата да има писмено генетично заключение (изготвено от специалист по медицинска генетика), създава доверие към надеждността и качеството на теста.“ – доц. д-р Катя Ковачева (дм генетик УМБАЛ д-р Георги Странски – гр. Плевен)

Последни проучвания показват, че НИПТ са по-надежден метод за изследване на плода в сравнение със стандартните скринингови тестове, при които резултатите се представят единствено като „нисък риск“ или „висок риск“. Според пилотно изследване, прилагането на НИПТ по време на бременност става все по-популярно сред жените и води до увеличаване на броя на откритите случаи на анеуплоидия, намаляване броя на извършените инвазивни процедури, както и намаляване броя на спонтанните аборти, причинени от тях.

Ние от Пренатест вярваме, че неинвазивните пренатални тестове (НИПТ) са бъдещето на пренаталния скрининг. Избирайки Пренатест, Вие избирате сигурен метод за проследяване на Вашата бременност без риск от загуба на бебето. Станете част от щастливите човешки истории на Пренатест, като заявите своя тест изцяло онлайн ТУК.

Състоянията, които Пренатест покрива, вижте ТУК.

Повече мнения за Пренатест от потребителите, може да прочетете ТУК.