Бременността е красив и трансформиращ период в живота на жената, но също така може да доведе до различни физически промени и предизвикателства. Кожата също често претърпява забележими промени. Хормоните и други фактори могат да доведат до развитие или обостряне на определени кожни състояния по време на бременност. Най-честите кожни промени по време на са: 

  • Mелазма – известна още като „маската на бременността“, се характеризира с тъмни петна или обезцветяване на лицето. Хормоналните промени, особено повишените нива на естроген, могат да предизвикат свръхпроизводството на меланин, причинявайки тези промени в пигментацията. 
  • Пруритични уртикариални папули и плаки на бременността (ПУПП) – това е сърбящ обрив, който обикновено се развива през третия триместър на бременността. Въпреки че точната причина остава неизвестна, се смята, че е резултат от разтягане на кожата и промени в имунната система. 
  • Акне – Хормоните на бременността могат да увеличат производството на мазнини, което води до развитие или влошаване на акне. 
  • Стрии – Стриите са често срещано явление по време на бременност, причинено от разтягане и разкъсване на подлежащите слоеве на кожата. 
  • Гестационен пемфигоид – автоимунно заболяване, състоящо се от поява на мехури, които се образуват в кръгови линии (наподобяващи мишени) в областите на крайниците, корема или други части на тялото. Обикновено, пемфигоид се появява по време на втория триместър на бременността. 

Консултацията със специалист дерматолог в случаите на промяна на състоянието на Вашата кожа е силно препоръчително. По време на бременност обичайната Ви рутина за третиране на кожни проблеми може да бъде много различна, като задължително трябва да бъде консултирана със здравен специалист.

По този повод се радваме да ви представим новите ни партньори – Derma2Go – висококачествена немска компания в сферата на персонализираната дерматологична грижа и лечение. Derma2Go изготвят медицинска диагностика и лечение, предназначено специално за нуждите на пациента и проследяват терапията и развитието на състоянието. 

Сега всички клинети на Prenatest могат да се възползват от преференциални цени при записване на онлайн консултация с немски специалист от Derma2Go.

 

Запазете час за консултация ТУК.
1) Въведете възможно най-много детайли за проблема и оплакванията, като също така трябва да прикачите снимка на кожния участък, където се намира проблемът.
2) Въведете Вашите лични данни. В тази стъпка следва да се съгласите с условията, обяснени по-долу, като отбележите трите показани полета.
3) В последната стъпка трябва да пристъпите към плащане. Опциите са две – заплащане с карта или чрез PayPal.

*Полетата, отбелязани с червена звезда са задължителни.

Когато молбата Ви бъде одобрена, Вие ще уговорите удобен за Вас час, в който да проведете консултацията с немски специалист онлайн.
*Език за консултацията: Английски или Немски.