Ето защо качеството е ВАЖНО!

Сънувахте ли вече онзи сън, който ви събужда ужасени и ви кара да изпитате най-силния страх в живота си. Почти всяка бъдеща майка сънува, че нещо с бебето й не е наред. Преди години, тези страхове са оставали живи през всичките 9 месеца от бременността, но днес вече това не е така. Съществуват изследвания, целящи именно вашето спокойствие, че бебето ви е добре. През периода на цялата бременност е необходимо да се проведат редица такива изследвания.  Пренатест е тестът, който ще ви даде спокойствие и сигурност за здравето на вашето бебе, по отношение на най-честите генетични аномалии. 

Сега вече той е рутинно изследване, което допринася бъдещите майки да са сигурни за здравето на бебето още от ранна бременност и спомага да се раждат все повече здрави бебета. Той не е задължително изследване, но е препоръчително. Чрез него значително се „намалява“ риска (по-точно казано, улавя риск и така дава време на лекарите да реагират). Мненията и нагласите продължават да са противоречиви – според някои бъдещи майки не е нужно евентуалният проблем да се знае предварително, при условие, че това не би променило решението им да родят, но други пък настояват на правото си на информирано решение. 

Ето какво споделя бъдещата майка К. Кирилова от София: 

„Бременна съм с първото си дете.  Имах лошия късмет да попадна на лекар, който направи едно грешно „предположение“, най-вероятно умишлено, базирано на  неправилно измерена нухална транслуценция.  Въпросният  лекар се опита да ме убеди, че е необходимо да се подложа на инвазивна процедура, която да  потвърди или отхвърли тризомия 21 – Синдром на Даун. Потърсих още няколко мнения на специалисти, всички бяха убедени, че всичко е наред, но стресът и тревогите не намаляха, въпреки всичко. Реших да си направя неинвазивен пренатален тест, но този който избрах първоначално доведе до още  повече притеснения и негативни изживявания, защото лабораторията не успя да спази срока, който обещаваха. Трябваше да им отнеме десет работни , а реално мина повече от месец. В последствие, чакайки,  си направих Prenatest,  от който получих резултати точно на петия ден, след като дадох кръв в лабораторията. Съжалих, че Prenatest не беше първия ми избор. Когато ми се обадиха и непосредствено след разговора получих резултатите на електронната си поща, разбрах истинския смисъл на фразата „да ти падне камък от сърцето“. Резултатът беше истинско облекчение за всички! Бих препоръчала Prenatest заради коректното отношение, което получих и бързите резултати“ 

Разберете защо има значение кой пренатален тест ще изберете! Различните пренатални тестове НЕ СА ЕДНАКВИ!

Всички тестове и изследвания, които ви се предлагат и препоръчват по време на бременността, лесно могат до ви доведат до объркване и напрежение, тогава разбирате, че деветте месеца не са единствено безгранична радост, а са по-скоро сериозна работа. Най-добре ще поемете отговорността, когато знаете какво, кога и защо ви очаква и изберете правилното изследване. 

Пренатест навлиза все по-широко в клиничната практика като метод за установяване на генетични аномалии при плода. Изследва се ДНК материал на плода без да се пробива корема на майката и да се излагат на опасност бременната или бебето. Това е възможно поради факта, че фетално ДНК циркулира свободно в кръвта на бременната. Ето защо 20 мл. венозна кръв от бъдещата майка са напълно достатъчни, за да се установи липсата или наличието на генетични аномалии. Тестът може да се направи още в 9-та гестационна седмица, като препоръчителната горна граница за направата му е 20-та гестационна седмица. Точността на теста е над 99,8 %. Приложим е и при двуплодна бременност, като може да бъде направен и след ин витро процедури, при донорски яйцеклетки и други методи за асистирана репродукция. Бъдещите майки, направили Пренатест, във вариантите му Стандарт и Премиум ще получават информация, относно здравето на тяхното бебе изключително бързо, с резултат от 3 до 7 работни дни.

Прочетете още човешки истории за Пренатест Тук