Вече повече от три години Пренатест е на разположение на бременните жени в България. Над 1000 български пациентки ни се довериха и получихме признанието на голям брой жени и специалисти. Неинвазивните пренатални тестове все по-уверено намират своето място в пренаталните грижи в България, а Пренатест категорично заема водещата позиция. Това се дължи както на високите стандарти за качество, модерните технологии и авторитета на немската лаборатория Лайфкодекс, така и на цялостната услуга, която предлагаме на българските пациенти. С началото на новата година настъпи и важен момент за Пренатест, ние достигнахме своя 1000 пациент, който екипът ни зарадва с подарък – безплатен Пренатест. Съвсем скоро Пренатест ще предложи за българските пациенти услугата Пренатест, базирана на нова технология, благодарение на което тестът ще бъде на много по-ниска цена, а резултатът ще бъде получаван в рамките на 48 – 72 часа. Новата методика ще предложи и допълнителни убедителни предимства пред останалите неинвазивни пренатални тестове.

Ето какво свидетелстват един от нашите партньори в медицинската общност и един от пациентите на Пренатест за теста и неговите предимства.

д-р Марина Михова

акушер-гинеколог в МБАЛ Надежда

Доскоро бременните, които имаха висок риск от раждане на дете с хромозомнa аномалия бяха поставени пред дилемата, дали да се подложат на инвазивна пренатална диагностика, приемайки риск от около 0,5% за аборт свързан с процедурата, или да поемат риск да родят бебе с хромозомен дефект, тъй като стандартно провежданите неинвазивни тестове „хващаха“ в най- добрия случай около 95% от бременностите със синдром на Даун. В нашата практика, където работим предимно с пациенти над 37 години, постигнали бременност с помощта на асистирана репродукция, този избор най-често е труден. От около 3 години към тези възможности в практиката ни се добави и неинвазивното пренатално тестуване, посредством Пренатест,което осигурява 99,8% чувствителност. За тези три години вече имаме над 70 случая, в които Пренатест не ни е подвел в правилната диагноза, без да подлага бременните на излишен риск. Голяма част от тези пациенти смятаха рискът от инвазивна процедура за не приемлив и не биха се подложили на никакво изследване, свързано с вероятност за загуба на така дългоочакваната бременност. На територията на Европа броят обработени пациенти вече начислява около 30,000, което го прави най- използваният и най-сигурен тест. Ние предлагаме Пренатест на всички високорискови пациенти, които желаят да изчерпят всички неинвазивни възможности, преди да пристъпят към инвазивно изследване.

Кристина Гебова

на 28 години от София

Пренатест беше застраховка живот за нашето бебе. Още в самото начало на бременността си бях планирала да направя изследването, когато настъпи подходящият момент. Не съм имала конкретни причини за притеснение, исках да бъда спокойна за здравето на бебето си. Наясно съм, че дори и да не попадам в рисковата група за раждане на дете с аномалия, не съм застрахована. Смятам, че е много важно хората да залагат на профилактиката и превенцията и да поддържат добро ниво на здравна култура и информираност. Оценявам „Пренатест“ като най-добрата алтернатива, защото си давам сметка колко по-страшно би било, ако бременните жени нямаха възможност да направят този безопасен избор, а можеха да разчитат само на процедури, криещи риск и причиняващи огромен стрес. Радвам се, че Пренатест става все по-достъпен за бременните жени в България.

Думите на Кристина са само малка част от добрите отзиви, които Пренатест получава от българските си пациенти.