От 1 април 2016 г. разширяваме обхвата на услугата Пренатест, като осигуряваме консултация с психотерапевт за нашите пациенти

Пренаталните изследвания по време на бременност установяват патологични изменения при плода преди да е настъпило раждането. Целта на този тип изследвания е да дадат максимално изчерпателна и надеждна информация на бъдещите родители, за здравето на тяхното бебе. Те дават възможност да бъдат взети навременни мерки, когато това е възможно, или двойката да бъде подготвена и информирана за евентуалните медицински нужди на бъдещото им дете.

Получаването на положителен резултат, за наличие на генетична аномалия при плода, може да доведе до промяна в психологичния и социален живот. Тогава се появяват куп въпроси, както и чувства на страх, тревожност и безпомощност.

В тези моменти, срещата с психотерапевт може да намали тревожността, да „успокои”, а понякога и да „излекува” болката.

Пренатест добави към пакетната си услуга консултация със специалист психолог (при желание от страна на пациента), при получен положителен резултат от теста, както и в случаите на предходна бременност с установена аномалия. Разходите по извършването на първата консултация се покриват от НМ Дженомикс, като при интерес от страна на пациентите да продължат терапия и занапред, ние ще осигурим преференциални финансови условия.

Нашият екип ще Ви срещне с Ирина Заркова – клиничен психолог, част от екипа на ДКЦ Асцендент

Ирина Заркова има бакалавърска степен по клинична психология от Бургундския университет в Дижон, Франция. Възпитаничка на 9 Френска езикова гимназия в София, Ирина продължава образованието си в университета Париж запад – Нантер ла Дефанс, където получава магистърска степен по детска и юношеска психология. В периода 2009 – 2010 г. стажува като психолог в Медико-психологичен център под ръководството на д-р Ж.-Ж. Тислер (психиатър и психоаналитик) и д-р Ева-Мари Голдер (психоаналитик). Работила е като психолог в Център „Сигурност” в Костинброд и като психолог-консултант във Фондация „Деца и родители отново заедно”.

През юни 2011 г. Ирина Заркова започва работа в Институт по социални дейности и практики – ИСДП, а от март 2015 г. става част от екипа на ДКЦ Асцендент. Интересите ѝ обхващат психоанализата като метод за работа с деца, юноши и възрастни в страдание.