Пренатест в България вече се предлага и на жени с многоплодна бременност. До този момент, бременните с повече от едно бебе нямаха друг сигурен и безопасен начин за установяване на генетични аномалии освен ултразвуковия преглед, тъй като при подобни бременности и без това рисковата амниоцентезата е още по-опасна.

След успешното стартиране на услугата Пренатест Експрес в началото на февруари 2014г., Пренатест доказа за пореден път, че бременните жени могат да получат сигурна информация за статуса на своето бебе, без да се подлагат на излишен риск в изследването на най-честите генетични аномалии на плода. Със стартирането на Пренатест за многоплодна бременност, тестът се утвърждава като незаменим метод в пренаталната диагностика, като дава спокойствие на бъдещите родители на много ранен етап от бременността – от 9-та гестационна седмица.

LifeCodexx AG, немската лаборатория, която извършва Пренатест активно работи за добавянето на нови възможности на теста, който добива все по-широка популярност не само в САЩ и Германия, но и в България.

Чрез Пренатест, немската лаборатория показа, че работи непрестанно за предлагането на все по-достъпна и широко-приложима услуга, която да дава алтернатива на бременните, които не искат да се подлагат на амниоцентеза за трите изследвани състояния.

„Развълнувани сме от валидацията за многоплодна бременност на Пренатест, която разширява допълнително спектъра на изследването като така става приложим за все повече бъдещи майки“, коментира Денис Лапшов, мениджър продажби на Пренатест в България. „За бременните с повече от едно бебе най-накрая се открива истинска възможност да се даде сигурен отговор на въпроса дали бременността се развива както трябва, а спокойствието е от изключителна важност. Така, родителите могат да изкарат без съмнения остатъка от бременността и да планират цвета на новата детска стая, вместо да се притесняват дали децата ще се родят здрави.“

Допълнителна информация можете да получите на тел. 02/865 0106 и 0887/607 809.