От своето въвеждане през 2012 г. до момента PrenaTest непрекъснато се развива с цел да предложи по-качествена и достъпна услуга и да осигури спокойствие и сигурност на бъдещите родители от най-ранен етап на бременността. От началото на 2014 г. той вече е приложим при многоплодни бременностти и при асистирана репродукция.

На 1 юли 2014 г. PrenaTest направи следващата стъпка в своето усъвършенстване, като разшири обхвата си, включвайки най-честите дефекти свързани с половите хромозоми – синдромите на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY.

Наред с разширения обхват, услугата вече е значително по-достъпна и индивидуализирана. Цената на пакета PrenaTest започва от 1500 лв. за PrenaTest 1 и достига до 2100 лв. за PrenaTest 7 като включва самото изследване, транспортирането на кръвните проби до Констанц, Германия с куриер, консултации със специалист по медицинска генетика, както и с наблюдаващия бременността Ви гинеколог.

В зависимост от преценката на лекаря и Вашето желание, вече имате възможност да избирате кой от следните пакети на PrenaTest е най-подходящ за Вас:

  • Пренатест 1 – включва Синдром на Даун (Тризомия 21)
  • Пренатест 3 – включва Синдром на Даун, Едуардс и Патау (Тризомии 21, 18 и 13)
  • Пренатест 7 – включва Синдром на Даун, Едуардс и Патау (Тризомии 21, 18 и 13) и най-честите дефекти свързани с половите хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY)

За всеки от трите пакета имате възможност да изберете с доплащане опция PrenaTest express, с която ще получите своите резултати в рамките на 1 седмица.