През месец октомври се навършват 2 години от появата на Пренатест в България. Екипът на НМ Дженомикс, официален представител на Пренатест за България, ще отбележи събитието  в компанията на свои пациенти, партньори и журналисти.

В продължение на 2 години ние останахме верни на стремежа си да предоставяме най-качествените услуги в областта на неинвазивната пренатална диагностика в България и не спираме да се развиваме в полза на пациентите. Революционният ДНК тест помогна на много семейства и техните близки, давайки им повече сигурност и спокойствие по време на бременността.

Този модерен и усъвършенстван скринингов метод, с доказаната си ефективност, прецизност и обективност, е ценно средство в ръцете на специалистите и бъдещите майки за ранна и навременна информираност, профилактика и диагностика на бременността. Щастливи сме да обявим, че към момента повече от 300 жени в цялата страна са се възползвали от услугите на Пренатест.

В самото начало на развитието си Пренатест даваше резултат само за Синдром на Даун и можеше да бъде направен най-рано в 12-та гестационна седмица от бременността. Само 2 години след изключително успешната поява на неинвазивния тест в България се забелязва значително усъвършенстване на характеристиките на продукта:

  • По-ранен етап, на който може да бъде направено изследването – 9-та гестационна седмица.
  • Скъсени срокове за получаване на резултат – сега изследването предоставя резултат по-бързо, само за седмица, съкращавайки напрегнатото очакване.
  • Пренатест вече е приложим при многоплодна бременност и при асистирана репродукция.
  • Освен за синдром на Даун, Едуарс и Патау Пренатест разшири обхвата си и вече дава резултат и за най-честите дефекти, свързани с  половите хромозоми, а именно синдромите на Търнър и Клайнфелтер, както и Тризомия X и Тризомия XYY.

Благодарение на гласуваното доверие от страна на нашите партньори от застрахователна компания УНИКА,  Пренатест стана част от услугите на допълнителното здравно осигуряване и беше включен в техния пакет „Бременност и раждане”.

Екипът на Пренатест се погрижи да предложи по-гъвкави условия на своите пациенти и им предостави възможност за разсрочено безлихвено плащане в сътрудничество с ОББ.

Вярваме, че развитието, тези постижения са преходна стъпка към поредния предстоящ голям скок в бъдещето развитие и усъвършенстване на Пренатест.