Slide 1
BABY NEXT
Изследване за бебета и малки деца
Безопасно и точно, BabyNext открива определени унаследими състояния, които могат да се проявят скоро след раждането или по-късно в детството.
"Вече ми е по-леко и на мен, и на съпруга ми, спокойни сме защото знаем, че нашето малко съкровище расте здраво. Препоръчвам изследването BabyNext!"
М. Иванова, на 34г.
гр. София
Slide 2
BABY NEXT
Революция в изследванията за деца и бебета
Знаете ли, че задължителните изследвания за бебета в България са ограничени само до 3 състояния?
"Няма нищо по-важно от здравето на децата ни, благодарни сме, че открихме изследването BabyNext, дано повече родители да се информират, тези неща са важни!"
сем. Петрови, 31 и 33г.
гр. Варна

КАКВО Е BABY NEXT?

Baby NEXT ™ е генетичен тест, който анализира определени унаследими състояния, които могат да се проявят скоро след раждането или по-късно в детството. Baby NEXT ™ е скринингов тест за много по-широк диапазон от състояния в сравнение със стандартния скрининг за новородени, който в България се прави само за три метаболитни заболявания.
Тестът изследва 220 гени за 222 състояния. Изследването дава възможност да се направи скрининг от много ранен етап на състояния, които могат да останат скрити и да бъдат регистрирани, едва когато се появят симптомите.

КАКВО Е BABY NEXT?

Baby NEXT ™ е генетичен тест, който анализира определени унаследими състояния, които могат да се проявят скоро след раждането или по-късно в детството. Baby NEXT ™ е скринингов тест за много по-широк диапазон от състояния в сравнение със стандартния скрининг за новородени, който в България се прави за три метаболитни заболявания.
Тестът изследва 220 гени за 222 състояния. Изследването дава възможност да се направи скрининг от много ранен етап на състояния, които могат да останат скрити и да бъдат регистрирани, едва когато се появят симптомите.

Най-пълният скринингов тест за новородени, който дава информация от най-ранен етап за здравето на бебето

Baby NEXT

Какво представлява Baby NEXT?

Baby NEXT ™ може да помогне да се предприемат проактивни стъпки в грижата за здравето на новороденото, които са по-ефективни, когато са предприети от ранен етап. Тестът анализира определени унаследими състояния, които могат да се проявят скоро след раждането или по-късно в детството.

Напълно безопасен и с над 99% точност, Baby Next е неинванзивно изследване, ДНК материала за пробата се взема чрез натривка от вътрешната страна на бузката на бебето/детето, което е напълно безопасно. Този ДНК материал се изследва лабораторно чрез NGS (Next Generation Sequencing – секвениране от следващо поколение) за над 200 състояния.

Изследването дава възможност да се направи скрининг от много ранен етап на състояния, които могат да останат скрити и да бъдат регистрирани, едва когато се появят симптомите. Baby NEXT ™ включва анализ само на състояния, които подлежат на лечение и повлияване чрез медикаменти, промени в хранителния режим и други терапии.

Baby NEXT ™ включва и фармакогенетичен анализ за отговора на организма на бебенцето или детето към повече от 30 медикаменти, които могат да бъдат предписвани в детството и по-късно и по този начин позволява персонализирано лечение при необходимост.

Тестът се предлага в стандартен и разширен премиум пакет:

Стандартен – изследва 86 гена за 87 заболявания, като включва и фармакогенетичен анализ за над 30 медикамента
Премиум – изследва 220 гени за 222 заболявания, като включва и фармакогенетичен анализ за над 30 медикамента.

Тестът подходящ ли е при наличие на симтоми или фамилна обремененост на метаболитни заболявания?

 • Да, за бебета и деца, при които се наблюдават най-честите симптоми на метаболитни заболявания – неврологични симптоми като забавяне в растежа, гърчове, летаргия, атаксия, поведенчески отклонения, глухота, слепота, както и в допълнение – органомегалия (абнормално уголемени органи) и офтамологични нарушения;
 • Да, за бебета и деца с фамилна обремененост за метаболитни заболявания;
 • Да, за бебета и деца без фамилна обремененост за метаболитни заболявания, но със симптоми, наподобяващи специфични индикации за такова заболяване;

Защо да изберете теста Baby NEXT™?

 • Бърз – 15 работни дни;
 • Точен – чувствителност и специфичност > 99%;
 • Неивазивен – взима се натривка от лигавицата на бузата;
 • Изчерпателен – скринира за над 200 състояния;
 • Информативен – помага на педиатрите и роителите да знаят от ранен етап дали да бъдат проактивни в грижата за здравето на детето;
 • Високотехнологичен – извършва се чрез високотехнологичо секвениране в комбинация с биоинформатичен анализ.
 • Полезен – включва само състояния, при които може да се предприемат мерки;
 • Персонализиран – включва и фармакогенетичен анализ.

Не сте сигурни?
Имате въпроси?

Запишете се за безплатна консултация! Нашите любезни консултанти могат да отговорят на всички ваши въпроси относно изследването Baby Next!

Не сте сигурни?
Имате въпроси?

Запишете се за безплатна консултация! Нашите любезни консултанти могат да отговорят на всички ваши въпроси относно изследването Baby NEXT ™!

BABY NEXT ПАКЕТИ

Baby Next Standart

1870 лв.
 • Изследва 86 гена за 87 заболявания
 • Резултат за 15 работни дни
 • >99% точност
 • Фармакогенетичен анализ за над 30 медикамента

Baby Next Premium

2070 лв.
 • Изследва 220 гени за 222 заболявания
 • Резултат за 15 работни дни
 • >99% точност
 • Фармакогенетичен анализ за над 30 медикамента

BABY NEXT ОТКРИВА ДО 222 ЗАБОЛЯВАНИЯ

Натиснете върху описаното заболяване, за да научите повече информация за него.
Представяме състоянията, които са едни от най-често срещаните. А за да се информирате за всички заболявания, може да разгледате подробната таблицата в страница Допълнителна информация за Baby NEXT ™.
Синдромът на Марфан представлява генетично заболяване, свързано с нарушения в съединителната тъкан.
Честота ~ 1 : 5000
Признаците и симптомите на синдрома на Марфан варират значително по тежест, време на начало и степен на прогресия.
Тъй като съединителната тъкан се намира в цялото тяло, синдромът на Марфан може да засегне много системи, често причинявайки отклонения в сърцето, кръвоносните съдове, очите, костите и ставите.
Най-честите и значими проблеми са свързани със зрението, сърцето и аортата.
Тъй като едно от най-опасните усложнения е аортната аневризма и дисекация се дават известни препоръки:
 1. Проблемите със зрението трябва да се лекуват, когато се проявят и е възможно.
 2. Проследяване за сколиоза, особено през тийнейджърските години.
 3. Лекарства за забавяне на сърдечната честота и понижаване на кръвното налягане може да помогне за предотвратяване на стрес върху аортата.
 4. За да не наранят аортата, хората със състоянието трябва да избягват да участват в контактни спортове. Някои хора може да се нуждаят от операция за замяна на корен и клапан на аортата.
 5. Хората със синдром на Марфан, които имат състояния на сърдечната клапа, може да се наложи да приемат антибиотици преди стоматологични процедури за предотвратяване на ендокардит (инфекция на клапите).
 6. Бременните жени със синдром на Марфан трябва да се наблюдават много внимателно поради увеличения стрес върху сърцето и аортата
Води до нарушение във функциите на надбъбречните жлези и в последствие свръх производство на андрогени – мъжки полови хормони. Прояви на симптоми
От ранни при по-тежки форми като :
 1. Електролитен дисбаланс, дехидратация, недохранване, повръщане ~75% от класическия тип. (понякога живото застрашаващи).
  До по-късни прояви при леки до умерени форми:
 2. Изменени генитали, мъжки тип лицево окосмяване при жени и проблеми свързани с фертилитета, нисък ръст и др.
Лечението цели да се поддържат нормални нива на хормоните. Най-често с даване на hydrocortisol. Стероидите, използвани за лечение на вродена надбъбречна хиперплазия, обикновено не причиняват странични ефекти като затлъстяване или слаби кости, защото дозите заместват хормоните, които тялото на детето не може да произвежда нормално.
Честота ~ 1:1 000 – 1:15 000.
Анемия, дължаща се на недостиг G6PD;
Честота около 400 млн. в света. Основно при мъже
Дефицитът на G6PD е най-честата генетична причина за хронична и лекарствено- или хранително причинена хемолитична анемия
Повечето пациенти с дефицит на G6PD са безсимптомни през целия си живот, но дефицитът на G6PD може да бъде живото застрашаващ. При тях хемолитичната анемия най-често се предизвиква от бактериални или вирусни инфекции или от определени лекарства (като някои антибиотици и лекарства, използвани за лечение на малария). Хемолитична анемия може да възникне и след консумация на боб фава или вдишване на прашец от растения фава (реакция, наречена фавизъм).
Дефицитът на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа също е честа причина за лека до тежка жълтеница при новородени.
Хемолизата при анемия, дължаща се на недостиг на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа [G6PD] може да се провокира  от различни фактори:
 1. Медикаменти – антималарийни медикаменти (хинин, примакин), сулфонамиди, ПАСК (пара-аминосалицилова киселина), аспирин, фенацетин, нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), хлорамфеникол;
 2. Инфекциозни причинители – вируси, бактерии, смесени инфекции;
 3. Токсични фактори – различни токсини, отрови, бакла (цветовете и плодовете).
В зависимост от степента на ензимния дефицит и изявата на клиничните симптоми са определени 4 класа на заболяването:
 1. I клас – протича с хронична хемолитична анемия.
 2. II клас – ензимната активност варира от 0% до 10%, анемия се наблюдава само по време на хемолитична криза.
 3. III клас – ензимната активност е от 10 до 60%, анемията е леко проявена и възниква при наличие на провокиращи фактори.
 4. IV клас – с минимален ензимен дефицит без явна клинична изява.
Честота: 1 на 2500
-Мутация на йонен канал
Заболяването води до натрупване на секрет в редица органи – дихателни пътища, панкреас, чревни канали, жлъчни пътища
Какво може да се направи – Контрол с медикаменти и хранителен режим, за да може засегнатият да води нормален живот
Дефицит на карнитин, първичен системен
Честота: 1 на 100 000
Трудно усвояване на карнитин в клетките (карнитиът е нужен, за да достави на клетките мазнини, които се използват за енергия) Какво може да се направи и подобри? – Прием на л-карнитин като добавка е животоспасяващо.
Холестеролът не се изчиства от кръвта, което води до високи нива и сърдечни заболявания.
Какво можем да направим и подобрим? Бечението включва лекарства, промяна в начина на живот, диета.
Честота ~ 1 : 500
Проблем със синтеза на субединиците на хемоглобин. Какво можем да направим и подобрим? Лечението е хемотрансфузии.
Честота ~ (алфа – 1-9 на 1 000 000) (бета – 1-5 на 10 000)
Сърповидноклетъчна анемия
Честота: 1-5 на 10 000
Различна вариация на бета субединицата на хемоглобин, което води до деформация на еритроцита
Какво можем да направим и подобрим? Лечението е хемотрансфузии
Състоянието води до натрупване на тип мазнини в клетките на тялото
Какво можем да направим и подобрим? Лечението е допълнителен прием на този ензим.
Честота ~ 1 : 40 000 момчета
Тестът анализира три вида – автозомно рецесивна 1А, двугенна GJB2/GJB3, двугенна GJB2/GJB6)
Честота: 2-3 на 1000
Мутации в протеини на кохлеата
Какво можем да направим и подобрим? Лечението включва импланти, работа с педагог

Тази секция има информативен характер и не замества консултацията с лекар.

ЗАЯВЕТЕ BABY NEXT™

1
Информация за поръчка
2
Плащане

Ако разполагате с промоционален код, моля въведете го на следващата страница! Всички отстъпки, намаления и промоционални кодове се отбелязват, активират и изчисляват на следващата страница. Моля, продължете с попълването на формуляра.

Hello
info@prenatest.bg

Имате ли Промоционален Код?

Адрес за фактуриране

Допълнителна информация

Вашата поръчка

ПродуктОбщо
BabyNext  × 1
1,620лв.
Общо1,620лв.
Общо1,620лв.
 • Данни за плащане чрез Revolut:

  Revolut профил: GROUP PRACTICE FOR SPECIALIZED MEDICAL CARE NM GENOMIX
  Държава: Lithuania
  Адрес: Bulgaria, Sofia, Bacho Kiro 47
  Име: Dimitar Georgiev
  IBAN: LT283250014273446745
  BIC: REVOLT21

  Инструкции за плащане чрез Revolut може да видите ТУК