Най-новият генетичен тест в медицинските изследвания за бъдещи майки – Пренатест, може да бъде закупен с кредитна карта при 0% лихва. Това се случва благодарение на партньорство с Обединена българска банка, първият и най-мащабен консолидационен проект в българския банков сектор. Възможността за заплащане  с кредитна карта от ОББ на пренатална здравна услуга и в частност – на генетичен тест за неинвазивна дородова диагностика, представлява гъвкаво финансово решение за всички бъдещи родители, които търсят по-изгодни условия за достъп до най-новото изследване по време на бременността. 

София, 14 ноември 2013 г. – Пренатест, най-новият генетичен тест в дородовата грижа за бъдещите майки, може да бъде закупен разсрочено с кредитна карта от ОББ при 0% лихва. Услугата е нова и единствена на банковия пазар у нас. Тя чувствително улеснява достъпа на бъдещите родители до най-модерното медицинско изследване в неинвазивната пренатална грижа.

Създадена да подпомогне потребителските възможности в избора на качествени стоки и да предложи гъвкава алтернатива на пазаруване, кредитната карта от Обединена българска банка вече може да бъде използвана и за здравни услуги. Пренатест може да бъде платен на ПОС с кредитна карта от ОББ. Плащането се разсрочва на до 12 равни месечни безлихвени вноски. Необходимо е по картата да има достатъчно разполагаем свободен лимит, който да покрие цената на изследването.

Пренатест е световна иновация в сигурното и безболезнено изследване на най-разпространените генетични аномалии – синдрoм на Даун, синдром на Едуардс и синдром на Патау. Тестът е достъпен за българските пациенти от тази година и до момента е бил направен на над 120 бъдещи майки. Основните му предимства пред останалите тестове за генетични аномалии са: (1) неговата неинвазивност и липса на риск – Пренатест се прави единствено с вземане на кръв, и (2) както и високият процент точност на резултата, гарантиран от изследването – 99%.

С цел по-голяма достъпност, представителят на Пренатест за България установи партньорство с ОББ за безлихвено кредитиране на медицинското изследване. Повече информация за условията на закупуване може да бъде получена в клоновата мрежа на банката, както и на www.ubb.bg и prenatest.bg